“تفحص آخر” در شهرستان سواد کوه شمالی مخاطبان خود را تحت تاثیر خود قرار داد
تئاتر “تفحص آخر”،در استقبال از دومین کنگره 14500شهید والا مقام استان مازندران و همزمان با گرامیداشت هفته دفاع مقدس در سواد کوه شمالی اجرا شد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سواد کوه شمالی در حاشیه اجرای تئاتر خیابانی “تفحص آخر “گفت: هدف از برگزاری این برنامه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و انتقال مفاهیم ارزشی فداکاری و استقامت در میان نسل جدید با ابزار هنر بوده است.
به گزارش پایگاه خبری شیرگاهی خبر ،به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس و همزمان با هفته وحدت، تئاتر خیابانی” تفحص آخر “،به نویسندگی علی ربیحاوی و کارگردانی محسن نجفی در یادمان شهدای گمنام شهرستان سواد کوه شمالی به اجرا درآمد.
این تئاتر در قالب طرح شهید آوینی، به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و بسیج جامعه زنان شهرستان سوادکوه شمالی و با مشارکت حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس،با استقبال خوب شهروندان و خانواده ها،فرماندهان و اعضای فعال پایگاه های بسیج ،مردم روستاهای اطراف شهرستان مواجه شد و با مخاطبان خود،چهره به چهره، ارتباط مثبتی برقرار نمود.
در اجرای این تئاتر خیابانی، فلاح امام جمعه ،امامی منش معاون فرماندار، نوری فرمانده سپاه،ابراهیمی رئیس شورای شهر شیرگاه،رشیدی عضو شورای شهر،نجمه روحی رئیس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی ،برخی از روسای ادارات حضور داشتند.
سخنرانی توسط فلاح امام جمعه شهرستان،شعر خوانی با موضوع دفاع مقدس توسط مجید امیری هنرمند شاعر،خاطره گویی و روایتگری از هشت سال دفاع مقدس توسط حسین اصغری شاعر و نویسنده پیشکسوت استانی ،اهدای لوح تقدیر از سوی نجمه روحی رئیس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی به هنرمندان این نمایش،از دیگر برنامه های شاخص، پس از اجرای این تئاتر بود.
نجمه روحی دبیر شورای فرهنگ عمومی شهرستان اذعان داشت:نمایشهایی با موضوع دفاع مقدس ،به انتقال مفاهیم صبر و استقامت رزمندگان و خانوادههای شهدا به کودکان و جوانان می پردازد و چنین برنامه های فرهنگی و هنری،سعی در انتقال مفاهیم ارزشی و زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای گرانقدر دارد و فرصت خوبی برای تقویت و احیای فرهنگ عمومی و ترویج سبک زندگی سالم و اسلامی در میان جامعه می باشند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد:تئاتر خیابانی قدیمی ترین شکل تئاتر مردمی و قابل دریافت و درک برای همگان است،نمایشی که با کمترین امکانات و بدون بلیط برای مردم اجرا می شود بطوریکه بازیگران آن بی واسطه با مردم رودرو می شوند و ابزار آن، محیط کوچه و بازار است.تئاترهای خیابانی عموما دربرگیرنده مضامین اخلاقی، اجتماعی، سیاسی، فلسفی و… هستند که به کمک تکنیکهای خاصی به مخاطب ارائه میشوند و اغلب تاثیرات خودش را هم به مخاطبان منتقل می کند.
روحی همچنین تاکید کرد: برگزاری برنامههایی همچون تئاترهای صحنه ای و خیابانی ،نمایشگاههای فرهنگی و هنری ،اجراهای زنده نقاشی و خوشنویسی و برگزاری مسابقات مختلف و… که رویکرد تقویت و احیای ارزشهای دفاع مقدس در میان جامعه دارند ،با همکاری و مشارکت گسترده تر نهادهای مختلف، در راستای همگرایی، بازخورد بیشتر و تاثیرات عمیق تری در میان نسل جدید خواهد داشت.