” چله شو” با هنرمندی جمعی از هنرمندان در سواد کوه شمالی انجام شد.
نجمه روحی گفت: با هدف ایجاد نشاط اجتماعی و به منظور انتقال مفاهیم و ارزش های ملی و مذهبی به نسل جدید و حفظ و پاسداشت آیین های باستانی ،جشن بزرگ “یلدا شو” در سواد کوه شمالی با استقبال بسیار خوب مردم برگزار شد.
رئیس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی سواد کوه شمالی گفت:برگزاری جشن های ملی و بومی فرصت خوب و ارزشمندی هستند تا نسل جدید با آداب ،رسوم و فرهنگ باستانی غنی و پربار ملی و مذهبی کشور آشنا شوند و از تمدن و میراث فرهنگی خود با افتخار یاد کنند.
به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سواد کوه شمالی،به همت انجمن سوادکوه شناسی شاخه شیرگاه و هماهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سوادکوه شمالی ، “جشن یلدا شو” به مناسبت شب یلدا در سالن همایش دانشگاه آزاد اسلامی واحد سواد کوه شمالی برگزار گردید.
در این آیین ملی و بومی ،که مسوولین شهرستانی ،هنرمندان،فرهیختگان ،نویسندگان و پژوهشگران سواد کوه شناسی حضور داشتند ،برنامه های مفرح و متنوعی مانند قصه گویی به زبان مازنی توسط احمد باوند سوادکوهی،تاریخچه و فلسفه پیدایش شب یلدا توسط جابر خانلری شاعر و پژوهشگر،نمایش طنز توسط لطف الله سیفی بشلی هنرمند پیشکسوت تئاتر و نمایش صدا و سیمای تبرستان و همراهی هنرمند دیگر با نام مستعار”ننه گلون” ،موسیقی سنتی و محلی توسط گروه موسیقی “آوای هنر شیرگاه”،موسیقی سنتی توسط گروه موسیقی”اساره سو” به سرپرستی کریم کمالی فر و خوانندگی رحیم حسین زاده،جشنواره صنایع دستی ،جشنواره غذاهای بومی و محلی و …اجرا شد که با استقبال خوب مخاطبان و شهروندان سوادکوه شمالی مواجه گردید.
نجمه روحی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سوادکوه شمالی در حاشیه این جشن باستانی گفت:مناسبت های ملی و بومی فرصت های بسیار خوب و ارزشمندی است هستند تا در راستای آگاهی بخشی عمومی و نیز جهاد تبیین،برنامه های مربوط به آن مناسبت ها را در قالب مراسم،جشن،شب شعر،گردهمایی و…برگزار کنیم تا برای نسل جدید، آداب ، رسوم و فرهنگ غنی و پربار ملی و مذهبی سرزمینمان،ایران اسلامی احیاگردد.
جابر خانلری دبیر اجرایی انجمن سوادکوه شناسی شاخه شیرگاه نیز ضمن بیان اینکه هدف انجمن،شناساندن توانمندی های شهر شیرگاه است افزود:یکی از فعالیت های فرهنگی انجمن سوادکوه شناسی، حمایت از نویسندگان و شاعران برای انتشار تولیدات کتاب است.
خانلری در ادامه تصریح کرد:در سالهای گذشته خوشبختانه این اتفاق خوب فرهنگی رقم خورد و در چند نوبت،با حمایت انجمن سواد کوه شناسی که اکنون با مسوولیت غلامرضا دفتری در حال فعالیت است،شاعران و نویسندگان، بخصوص نویسندگان جوان،توانستند مجموعه آثار خود را به چاپ برسانند.
دبیر اجرایی انجمن سوادکوه شناسی خاطر نشان کرد:انجمن سواد کوه شناسی از سال 1378با مجوز از استانداری مازندران آغاز به فعالیت نموده است و در حال حاضر با سه شعبه که یکی در مرکز استان مازندران،شعبه سواد کوهی های مقیم تهران و شاخه شیرگاه در حال فعالیت می باشد.
شایان ذکر است در این مراسم سید مهدی امامی منش معاون فرماندار،نجمه روحی رئیس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی،روزبه محمودی مدیر اداره آموزش و پرورش،ولی پور رئیس اداره منابع طبیعی،احمدزاده رئیس اداره ورزش و جوانان،فقانی نژاد رئیس اداره هلال احمر،اساتید و پژوهشگران حوزه انجمن سواد کوه شناسی از جمله حجت الله حیدری سواد کوهی،امیر حسین سلیمانی ،جابر خانلری،احمد باوند سوادکوهی حضور داشتند.